Sinnerman

Ήταν το σημείο που ευχαριστήθηκα περισσότερο από την τελευταία του πολυσυζητημένη ταινία. Ο Lynch εδώ, με βάση το κολοσσιαίο «Sinnerman» της Nina Simone (τραγούδι που κλείνει στη δεκάλεπτη εκτέλεσή του το άλμπουμ της «Pastel Blues» του 1965) χτίζει το απόλυτο video clip. Επειδή αν προσπαθήσω να το περιγράψω μάλλον θα αποτύχω, απολαύστε το χωρίς λόγια και τις δικές μου φλυαρίες.
Όσο για την ταινία, άστα να πάνε. Ξέρουμε ότι κάθε καινούργια ταινία του θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε σαν μια σπαζοκεφαλιά, αλλά εδώ το κακό παράγινε. Και ενώ το Mulholland Drive είχε μια απόλυτα λογική εξήγηση (παρεμπιπτόντως για όσους ακόμη βασανίζονται ορίστε ένα εκπληκτικό άρθρο εδώ που τα εξηγεί όλα) στο Inland Empire γίνεται της μουρλής. Είμαι πλέον απόλυτα πεπεισμένος ότι εδώ ο Lynch τα διαλύει όλα αδιαφορώντας για κάθε λογική εξήγηση. Αν παρόλα αυτά κάποιοι από σας καταφέρατε να συμπληρώσετε το παζλ (αν υπάρχει) καλοδεχούμενα τα σχόλιά σας.

3 responses to “Sinnerman

  1. πραγματι, σπουδαίο video!!
    ειδικά προς το τέλος η κορύφωση είναι απίστευτη.
    τα κόλπα με τα φώτα είναι όλα τα λεφτά.
    δεν έχω δει το Inland Empire, αλλά σε όλες τις προηγούμενες ταινίας του ο Lynch εφτιαχνε κάποια τετοια video clip αν και οχι στο βαθμό που είναι το συγκεκριμένο.
    και απλα για την ιστορία το link της εισαγωγής του Twin Peaks με το καταπληκτικό μουσικό θέμα:

  2. An e3aireseis tis skines me tous lagous oi opoies einai kapws 3emparkes (den 3erw ti akrivws eixe parei), kata t’alla itan apolyta katanoiti tainia. Apla anelye 3 diaforetikes istories…
    Oso gia to video kai to sinnerman me vriskeis apolyta symfwno me ta legomena sou! Epitelous kai kapoios pou to anefere!

    Cheers;-)

  3. otan ethea8h h thea camilla rhodes apla pethana!!!

Σχολιάστε