Διακοπή για Μουσική

tax.jpg 

Σε πολλά απ’ τα κείμενα του υπογράφοντα, γίνεται αναφορά ή απευθείας χωροταξική τοποθέτηση σ’ ένα δισκάδικο. Όπως και να ‘χει η σκέψη και η γενεσιουργός αιτία πολλών κειμένων, πηγάζει από εκείνο το χώρο, που διόλου φανταστικός είναι. Αδιαφορώ, αν θα εκληφθεί ως στείρα διαφήμιση, θα μπορούσα να πω και άλλα, όμως θα με έκαναν να νιώσω αμήχανα, άλλωστε στο Rock & Roll Circus (Σίνα 21) μπαινοβγαίνω σχεδόν απ’ την ημέρα που άνοιξε και η σχέση μου με τους ανθρώπους πίσω απ’ τον πάγκο και αυτών των μόνιμων στον καναπέ, στα σκαλιά και γενικώς, δεν σταματά σε σχέσεις αγοραπωλησίας. Για να μην σας κουράζω, θα θυμηθώ πως μιλώντας μια φορά με έναν εκ των «αφεντικών» στο τηλέφωνο, ενώ βρισκόμουν στο Rock & Roll Circus, όταν με ρώτησε που βρίσκομαι, εκ παραδρομής απάντησα «σπίτι». Πολλά ξεκίνησαν στο νούμερο 21 της Σίνα, νούμερο που στέγαζε και το παρακείμενο αγαπημένο bar Closer, που δεν είναι επί του παρόντος. Κάποια άλλη φορά, θα μιλήσουμε γι’ αυτά και άλλα πολλά, βρίσκοντας αφορμή πώς κι αυτό το blog, σ’ ένα κομμάτι του, γεννήθηκε από συναντήσεις σ’ αυτά τα δύο μέρη.

   Ο εκτενής πρόλογος έγινε για έναν ουσιώδη λόγο. Η εγχώρια μπάντα ακούστηκε εκεί, ύστερα μάλιστα από παρότρυνση του ενός εκ των δύο, που ήξερε ότι θα μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Όταν ακούγαμε το demo, μιλούσε για τη βασική αρετή τους λέγοντας «πως ξέρουν να γράφουν μελωδίες». Συμφώνησα, συγκρατημένα, μιας και τις περισσότερες φορές, έχω υπέρμετρες απαιτήσεις από τις αγγλόφωνες μπάντες μας, λέγοντας το γνωστό «χρειάζονται έναν παραγωγό και λίγο δουλειά για να δέσουν». Όταν θα έπαιζαν στη σκηνή της Athens Voice, εγώ θα ήμουν καμιά 300 χιλιόμετρα μακριά, ενώ όταν πάλι ο ένας εκ των δύο ανθρώπων πίσω απ’ τον πάγκο, με προέτρεπε να πάμε σε μια συναυλία τους κάπου στο Χολαργό, πάλι κάτι είχε προκύψει.

   Εντωμεταξύ, κάποιες φορές που άνοιγε ο υπολογιστής, οι πληροφορίες στο google ήταν λίγες, στο myspace τζίφος, κι έτσι οι ήχοι ξεχνιόντουσαν σιγά-σιγά. Τελικά, εν μέσω εξαντλητικού διαβάσματος, κάπως ξαναθυμήθηκα το όνομα και έψαξα για τους Tax Collectors, που βρήκα τη σελίδα τους, άκουσα τα τραγούδια τους και είπα πως «ξέρουν να γράφουν μελωδίες, μ’ αρέσει που έχουν πλήκτρα, θέλουν έναν παραγωγό, θέλουν δέσιμο, αλλά είναι μια δημιουργική σκάλα πάνω απ’ ότι εγχώριο έχω ακούσει τελευταία, και έχουν τις επιρροές που άκουγα στο Closer και πρωτοαγόραζα απ’ το Rock & Roll Circus, και γράφουν ωραίους στίχους, το See you Then διηγείται μια απ’ τις ιστορίες που η μνήμη λατρεύει να θυμάται και το παρόν μισεί να γνωρίζει». Τους αξίζουν τα καλύτερα γιατί μοιάζει να κατέχουν κάτι σπουδαίο. Έχουν γράψει τραγούδια απλά, αμήχανα, εφηβικά σε δομή, σαν φτιαγμένα από «καλούς ακροατές». Κι αν ξέρεις ν’ ακούς, μπορείς να μιλήσεις καλύτερα από οποιονδήποτε.

   Αν κάποια μέρα λοιπόν, γίνουν αυτό που μπορούν, έπρεπε να έχω γράψει ότι δεν τους πέτυχα ή δεν μίλησα σε κάποιους άλλους, ψάχνοντας και ανακαλύπτοντάς τους, αλλά επειδή το άκουσα στο Rock & Roll Circus.

 

http://www.myspace.com/taxcollectorsofficial

Advertisements

3 responses to “Διακοπή για Μουσική

  1. Loan Me a Dime: Όλοι γνωστοί θα βγούμε μου φαίνεται!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s