EROTICA, The Rhythms Of Love

Καλοκαίρι, κλειστά πατζούρια, τζιτζίκια τζιτζικίζουν, μηχανόβιοι μαρσάρουν με τα νεύρα μας, παιδάκια ουρλιάζουν, μανάδες που ουρλιάζουν περισσότερο, ιδρώτας παντού, φραπές με λιωμένα παγάκια, αναψοκοκκινισμένα παιδοβούβαλα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και θέλουν διακοπές στη Σαντορίνη, γκόμενες μπλαζέ στο Χόντο Σέντερ να παίζουν με τα νεύρα των πωλητριών, σαγιονάρες με βρώμικες φτέρνες, έιρ κοντίσιον στον ηλεκτρικό και μπόχα που δεν έχει διαφυγή, βαριεστημένοι σερβιτόροι που τους παρακαλάς για ένα νερό, λεωφορεία που αργούν, πρεζάκια που ψάχνουν για σκιά και η νύχτα πλησιάζει σαν μια όμορφη δροσιά (έκανα και ομοιοκαταληξία ο καριόλης). Τα πατζούρια τότε ανοίγουν, τα κορμιά κάνουν μπάνιο, (κάποια όχι), το αγόρι πλησιάζει το κορίτσι, το κορίτσι φυλάει το αγόρι και οι σομιέδες παίρνουν φωτιά…(τι ποίηση χριστέ μου)!

πάτα το play…τι περιμένεις!

Ο ιδιοκτήτης του παραπάνω ηχητικού πονήματος ονομάζεται Matt Grayer και το album που έχει στην κατοχή του λέγεται Erotica, Bedspring Symphony από την Kent Records. Εμείς το τσιμπήσαμε από το UBU, σας το δίνουμε για κατέβασμα εδώ ώστε να μην κουράζεστε καλοκαιριάτικα κι εσείς με την σειρά σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως νομίζετε καλύτερα (κάνε κι εσύ ένα remix ναι μπορείς)!

Την μετάφραση ή καλύτερα την απόδοση του κειμένου που έγραψε ο Matt Grayer για το UBU την έκανε ο Loan Me a Dime και την παραθέτουμε ολόκληρη μιας και μας πληροφορεί και για τεχνικές λεπτομέρειες του album!

Δεν είμαι σίγουρος για τη χρονιά που κυκλοφόρησε ο δίσκος, αλλά υποθέτω πως βγήκε σε μία εποχή που δε μπορούσε ο οποιοσδήποτε να τυπώσει ένα lp. Κατά συνέπεια, ντροπιαστικές ηχογραφήσεις σαν κι αυτή, νομιμοποιούνταν τρόπον τινά με το να αποτυπώνονται σε μερικά κυκλικά κομμάτια πλαστικού. Η ορχήστρα για αυτήν τη «συμφωνία» αποτελείται από: έναν άνδρα, μια γυναίκα, έναν που παίζει bongo, ένα κρεβάτι με σομιέδες που τρίζουν, και ένα μικρόφωνο. Δεν υπάρχει κανένας πραγματικός διάλογος για να εστιάσει κανείς στην ηχογράφηση και το κλιπ που προσφέρεται σε αυτό το site είναι ενδεικτικό τού περιεχομένου ολόκληρου τού lp. Την εποχή αυτής της ιδιαίτερης αγοράς άκουγα παρόμοιες «συμφωνίες» σε νυχτερινή βάση από τους επάνω και τους διπλανούς γείτονες, χωρίς βέβαια τα bongos, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσα να είχα γλιτώσει $1.99.

Από τις σημειώσεις του δίσκου:

Το “EROTICA, The Rhythms Of Love” ηχογραφήθηκε στο Hollywood της Καλιφόρνια, και είναι το αποκορύφωμα περισσότερων από δύο ετών έρευνας, χάρη στη χρήση των πιο προηγμένων ηλεκτρονικών τεχνικών και του ταλέντου των μηχανικών ήχου που έχουν καινοτομήσει με ένα πλήθος τεχνικών επιτευγμάτων.

Αυτός ο δίσκος έχει εκτιμηθεί από πολλούς ως αξιοσημείωτο ορόσημο στην καταγραφή του ήχου. Κάτι που δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη σύγχρονη τελειότητα των τεχνικών καταγραφής και παραγωγής ήχου.

Τρεις διαφορετικές μήτρες καταγραφής ήχου (masters) ήταν υπεύθυνες για τους μοναδικούς ήχους που ακούστηκαν σε αυτόν το δίσκο. Το ένα μέρος ηχητικών παραγώγων καταγράφηκε σε ένα Magnacorder PT6AH, με τη χρήση ενός 77DX μικρόφωνου RCA, σε μαγνητοταινία 15 ips (ίντσες ανά δευτερόλεπτο). Τα μικρόφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για να αναπαραγάγουν τους διάφορους μουσικούς ήχους και τα φωνητικά παράγωγα ήταν: ένα Altec 639 και ένα Telefunken U47 για τα τύμπανα, και ένα RCA 44BX για τη φωνή. Αυτή η ηχογράφηση γράφτηκε σε ταινία των 15ips, σε ένα Ampex 300 recorder. Τα τελικά αντίγραφα έγιναν με τη χρήση ακουστικών ενισχυτών Altec Lansing και ενός Ampex 300 tape recorder. Αυτός ο φοβερός συνδυασμός χρήσης, αυτών που θεωρούμε ως καλύτερο εξοπλισμό καταγραφής ήχου του κόσμου, παρήγαγε μια ηχογράφηση αξεπέραστης ποιότητας και καθαρότητας.

Ο δίσκος έχει καταγραφεί με το τυποποιημένο χαρακτηριστικό ηχογράφησης εξίσωσης καμπυλών της RIAA.

Απόκριση στις συχνότητες από 40 cps έως 15.000 cps.

by Arturo Bandini

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s