Woven Hand 27 Νοεμβρίου στο Αν Club

«Φέρνει ανεμοστρόβιλους για να σκορπίσει την φωτιά, δεν μπορείς να τον φτάσεις, όχι, ούτε ακόμα κι αν βρίσκεσαι στο υψηλότερο σημείο»

Ήταν κάποτε…στο τότε…στην παλιά άγρια δύση…όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο άφηνε την τελευταία του ανάσα στη ρούγα του κόσμου, δεκαέξι άλογα μετέφεραν το φέρετρό του μέχρι εκεί που πατρίδα του θα γινόταν το χώμα το τρυφερό, ένα λευκό πουλί θα πέταγε από πάνω του κι ο αμαξάς θα αμόλαγε τα άλογα της στερνής ακολουθίας να συναντήσουν το επόμενο θανατικό κατευόδιο. Ο αμαξάς από την άλλη, θα φόραγε το πλεγμένο του χέρι, θα παραμίλαγε για πάντα ψαλμωδίες αλλόκοτες και θα χανόταν στο παντού, βαφτίζοντας τον εαυτό του προφήτη καψερό από τη μία πόλη στην άλλη μιλώντας για χαμένα μανιτού που δεν λαγιάζουν με τίποτα.

Ο David Eugene Edwards ανεβαίνει στο ποίμνιό τους είκοσι και κάτι λεπτά πριν τις έντεκα σε μια επόμενη πόλη. Όλοι το ξέρουν πως είναι εκείνος ο αμαξάς που ξαμόλησε τα άλογά του χρόνια πολλά πριν και φόρεσε το πλεγμένο χέρι κι ένα μαντήλι γύρω απ’ το κεφάλι. Ένα άσπρο πουλί πετάει κάτω απ’ το ταβάνι και τότε ξεκινάει η δικιά του προσευχή. Ο χώρος είναι γεμάτος από δικούς του προσκυνητές. Κάθεται στην καρέκλα, παίρνει την κιθάρα του και ολολύζει στο κοινό του. Στ’ αριστερό στασίδι ο Pascal Humbert με το μπάσο του προσκυνητάρι για τους αμαρτωλούς, ενώ στην αγία τράπεζα ο εκτελεστής Ordy Garrison μέσα απ’ τα μαύρα του, πυροβολεί με τα τύμπανά όσους δεν κάθονται φρόνιμα ν’ ακούσουν τις ψαλμωδίες.

Ξέρεις, η ζωή είναι πολύ πουτάνα για να την ξεκλέβεις με ανημποριές. Αν δεν μπορείς να μείνεις, φύγε από ‘δω. Η πατρίδα σου θα είναι κάνα δυο συμβιβασμοί, τα λόγια σου ένα καλοδιδαγμένο σχολείο και οι μουσικές σου μια ψευτιά σ’ εκείνα που σε ταίζουν. Ο Eugene τα ξέρει όλα αυτά, στα λέει, τραβάει τα χαλινάρια στα σαγόνια σου όταν θέλει μοναχά εκείνος. Ένας προφήτης που δεν τον δόξασε και δεν τον δίδαξε τίποτα, τα χρώματα που τον άφησαν, ο ινδιάνικος χορός και οι κραυγές του, τα λόγια, τα λόγια πριν το τραγούδι, πριν η κιθάρα σταυρώσει, το μπάσο χτυπήσει, το τύμπανο σκοτώσει, η φωνή του διαολίσει την άνοστη ζωή. Στο Oil on Panel μένεις χωρίς πατρίδα σαν ανατριχιάζουν τα κόκαλά σου όταν ξερνάει τον στίχο Roma, Roma, where is my country. Στο Speaking Hands μια θρησκεία, καινούργια, ένας προφήτης χωρίς πατρίδα, χωρίς λογική με το κεφάλι του να τρελαίνεται. Στο Kicking Bird ένας τρελός που παίζει κάτω σε λογικούς που όπου και να τον πηγαίνουν δεν είναι εκεί. Ο Αμαξάς. Με τα μιλούμενα χέρια, τα λόγια, τις προφητείες ποιήματα, την κατάνυξη σαν η μουσική σε τσακίσει χίλια κομμάτια και οι φίλοι που πεθάνουν κάτω στο δάσος. Ο χαιρετισμός παραμιλητό, όταν τα πάντα ζητάνε την σιωπή σου καθώς μιλάει ο αμαξάς…σσσσσσσς…..δέκα πέτρες θέλω απόψε, τα πουλιά να σκεφτώ πριν τους ανθρώπους, έναν τρελό να μου τα πεί, έναν χορό στο διάολο, μια προσευχή για τα χρόνια που δεν υπάρχουν, το As I Went Out One Morning του Dylan να γίνεται βοήθεια πραγματική στα χέρια μιας γυναίκας με αλυσίδες…θεέ μου που βρίσκομαι…μετανοώ για όλα…

Σσσσσσσσς…ξαναβγαίνει….ένα μανιτού μας περιμένει…τα τύμπανα ηχούν…ο Ian Curtis παθαίνει επιληψία πάνω στην σκηνή, η καρδιά και η ψυχή του δεν υπάρχουν πια παρά μονάχα όταν ένας διαολεμένος του την φέρνει πίσω. Τίποτα δεν προχωράει, τίποτα δεν θέλει το μπερδεμένο μυαλό σου. Ο Ian Curtis ακούς; Το μανιτού του, το πνεύμα του θέλω να πω σαν μαλάκας που παίζει με τις λέξεις…

Ο Eugene τελειώνει την λειτουργία  του μ’ έναν νεκρό που δεν τον κουβάλησαν ποτέ τ’ άλογά του κι ας ήταν αγαπημένος, κι ας τα χρόνια τον έβγαλαν κόντρα με τη δύση. Το Heart and soul διαλύει τα πάντα…οι Woven Hand ξεσκίζουν έναν χώρο που δεν παίρνει άλλο…ή μάλλον παίρνει για όσο αντέξει το πτώμα του. Ένα Αν τσακισμένο αρνητικό να εγκαταλείψει…μην πεις σε κανένα ποιοι ήμασταν, απλά πως κοινωνήσαμε εκεί!

by Arturo Bandini

Advertisements

2 responses to “Woven Hand 27 Νοεμβρίου στο Αν Club

  1. επαίξε το oil on panel?????

    δεν το θυμάμαι…θυμάμαι μόνο ένανπίσω μου να το ζητάει επίμονα!!

  2. Παράθεμα: Woven Hand live at An Club , Athens , 27/11/2009 « Back To Mono

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s