Walter Hamilton “Don’t Ever Hide Your Face” (Big H Records, AR6000)

Κάποιες διαδικτυακές ιστορίες είναι περισσότερο ιδιαίτερες από αυτές των γραφιάδων που ανασύρουν ένα χαμένο όνομα, από την εμμονή στα κοινά δισκογραφικά «μυστικά» των μικρών label, από τις λίστες και τη φλύαρη ματαιότητα. Μερικές ιστορίες μπορεί να ξεκινήσουν κάπως έτσι…

Dropping the needle on a dope blues funk track from a private press I scooped in the thrift store recently. The entire album is a face melter if you chance upon it.

Ο εν λόγω σχολιαστής, προφανώς πολύ φτηνά, δυσαναλόγως της αξίας του, αγόρασε αυτό το αγνώστου κυκλοφορίας lp σ’ ένα κατάστημα μεταχειρισμένων, σ’ ένα charity shop, από εκεί που βρίσκεις διαμάντια και τα κρατάς για τον εαυτό σου είτε φροντίζεις να τα μεταπουλάς σε πολλαπλάσια τιμή.

  micr0cosm

Πριν από 1 έτος  Great dig ;0)

Ένας απ’ τους 800 και κάτι θεατές αυτού του βίντεο, λακωνικά εκτίμησε το εύρημα. Λίγο καιρό αργότερα, ένας τρίτος, ένας τύπος που η μόνη του ανάρτηση είναι ένα βίντεο αστυνομικής βίας ενάντια σε ένα αφροαμερικανό, έγραψε το εξής.

  TwoSweet1223

πριν από 3 μήνες

I would to know which thrift store you found it in. This is my Dad and myself and my brothers

Ο Walter Hamilton δεν έχει μπει ακόμη σε λίστες, δεν τον έχει μνημονεύσει κάποιος dj στο Wax Poetics, δε συμμετέχει σε δίσκο των Olympians και του Λαβράνου για να προκύπτει ανερυθρίαστη εμπορική αξία, δεν έχει επανατυπωθεί σε 45αρι απ’ τον Jazzman. Για την ώρα βρίσκονται εκτός αυτού του κόσμου, κι εκείνο το private lp του στην Big H που πιθανότητα να κυκλοφόρησε γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’70, και τα λιγοστά 45αρια του όπως εκείνο που έχει το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου του “Don’t Ever Hide Your Face”. Μονάχα από αυτό ενδεχομένως να προκύπτουν τα ελάχιστα στοιχεία.

Το 45αρι κυκλοφόρησε το 1977 από την AMG του Cincinnati, με bside το 3 κομμάτι της πρώτης πλευράς αυτού του lp, που είχε 10 κομμάτια σε ορχηστρικές και vocal εκτελέσεις, κρυφά κιθαριστικά soul funk ριφ, ηλεκτρικό πιάνο, τα παιδιά του Hamilton να βαστούν κιθάρα, μπάσο και ντραμς, και μερικά ακόμη ονόματα που μοιάζουν χαμένα στην ιστορία αλλά αξίζει τουλάχιστον να μνημονευθούν (Walter Hamilton, Willie Hamilton Jr., Walter D. Hamilton, Kent, Joe Hunter, George Fowler, Donald, Keith E. Hamilton, Toby, Jesse Richards). Στο οπισθόφυλλο, ένα κορίτσι κάθεται στο γρασίδι, ο μπαμπάς στέκει περήφανος με τα παιδιά του βαστώντας την κιθάρα κι ένα τσιγάρο, και σε ένα τρίτο ασπρόμαυρο καρέ ποζάρει χαμογελαστός με όψη πάστορα που προσκαλεί στον κυριακάτικο εκκλησιασμό. Ένα κείμενο 8 σειρών, το μήνυμα για το πως διηγείται τους σκληρούς καιρούς, ένας τύπος που είναι σαν να τον ήξερες από πάντα.

  ForBeatsSake

πριν από 3 μήνες

@TwoSweet1223 Goodwill here in Fort Myers. are you looking for a copy?

  TwoSweet1223

πριν από 2 μήνες

@ForBeatsSake Yes if you have the entire album I would love to get it. Unfortunately my copies of all Daddys music got stolen when they were loaned to my nephew.

Σε κανένα διαδικτυακό τόπο δε βρέθηκε για κατέβασμα, σε κανένα forum δε μνημονεύθηκε. Την τελευταία μέρα του Οκτώβρη, ένας τύπος απ’ το Fort Myers πουλούσε μια κόπια αυτού του lp, μία κόπια που μπορεί και να χάθηκε από το σπίτι εκείνου του ανηψιού. Τουλάχιστον χρόνια μετά βρήκε ένα ζεστό σπίτι. Έστω και εκατοντάδες μίλια μακριά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s