65daysofstatic live at Electric Ballroom , London 9/11

‘Οσοι παρευρέθηκαν στο Electric Ballroom στο Camden του Λονδίνου στις 9/11 βίωσαν ό,τι καλύτερο έχει γεννηθεί στη βρεττανική σκηνή σε αυτήν την αναθεματισμένη πλαστική και ψεύτικη δεκαετία των 00’s. Οι 65daysofstatic ήταν σαρωτικοί , μετριόφρωνες και λακωνικοί , ευχαρίστησαν το κοινό και έκλεισαν την περιοδία τους με έναν βομβαρδισμό ήχων και ατελείωτης ενέργειας επί σκηνής. Πάνω από όλα έπαιξαν για να γουστάρουν , αυτό είναι σίγουρο. Όπως γουστάραμε και εμείς που αισθανόμασταν μάρτυρες μιας ιστορικής εμφάνισης μιας μπάντας που χαρακτηρίζει τη δεκαετία μας , ενσωματώνοντας πάνω της όλα τα καλά και τα κακά των καιρών μας. Αμίλητοι , ξεκίνησαν με το b-side «The major cities of the world are being destroyed one by one by monsters» :

Διασκευάζοντας τα ίδια τους τα κομάτια , όλο το σετ ήταν ένας καταιγισμός από ήχους , ενέργεια , εικόνες , συναισθήματα. . . Το Electric Ballroom ήταν γεμάτο και στο τέλος η γεύση μας θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με εκείνη μετά το πέρας της σεξουαλικής πράξης : Ήμαστε χαρούμενοι , θέλαμε και άλλο , αλλά δεν μπορούμε να θυμηθούμε τι μεσολάβησε , τα πάντα ήταν τόσο έντονα , σε κάθε δευτερόλεπτο που κύλησε. Κάτι μέσα μας άλλαξε , κάτι συνέβη , όμως τι? Ίσως και να μην έχει σημασία , ποιο είναι το νόημα άλλωστε να καταλάβεις τους τρόπους που η ίδια η αίσθηση φτάνει στο σημείο να σου ακονίζει την αντίληψη για τον κόσμο? Οι 65daysofstatic είναι απρόσωποι και συνάμα είναι λες και σου μιλούν μέσα από τον ήχο και μόνο. Μια ολόκληρη ιντερνετική γενιά μπορεί , πλέον , να εκφράζεται μέσα από τους ήχους 4 τυπάδων από το Sheffield. Η εκτέλεση , δε , του Radio Protector ήταν καταπληκτική :

Ο γράφων μαζί με το νονό του blog ήμαστε εκεί , είδαμε ένα εξαιρετικό live , βιώσαμε μια διαφορετική εμπειρία ο καθένας μας , ο καθένας μας άλλαξε και πήρε τις απαντήσεις του ξεχωριστά. Ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ανταλλάξαμε ελάχιστες λέξεις κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των 65 , ρουφώντας το κάθε δευτερόλεπτο αυτού του live , το οποίο δεν είχε ούτε ένα ψεγάδι , ούτε μια αδύναμη στιγμή , ο “frontman” μας έβγαζε τα εσώψυχά του μέσα από ακόρντα και μανία να περισσεύει στα τάστα της κιθάρας του. “This is for all the things that make us nervous”.

ΥΓ : Στο youtube μπορείτε να βρείτε και τα υπόλοιπα βίντεο από το live.

Μερικές φωτογραφίες τραβηγμένες από το γράφοντα :

65live1.jpg

65live2.jpg

65live3.jpg

by Rain Falls On Everyone

6 responses to “65daysofstatic live at Electric Ballroom , London 9/11

  1. για υποκατάστατο προτείνω:
    http://www.samurai.fm/home/ ψάξτε στο Feature Archive και θα βρείτε 65 Days of Static Live @ Eurockeennes 2007.

  2. δοκίμασα το samourai.fm και γουστάρω πολύ. Ωραίο link. TX.

  3. Loan Me a Dime:Όντως πολύ καλό λινκ.Θενκς!!

  4. Ωραίο δείγμα γραφής! Αν και δε συμβαίνει πάντα να μη θυμάσαι τι μεσολάβησε. Η αλήθεια όμως είναι ότι η αίσθηση που μένει μετά έχει νόημα εκείνη τη στιγμή..

  5. Παράθεμα: Περί των 65daysofstatic , ξανά… « Back To Mono

  6. Παράθεμα: 65daysofstatic live at Gagarin 205 , Athens 4/4/2009 « Back To Mono

Σχολιάστε